Ouderdomsvlekken; wat kunt u ertegen doen?

Ouderdomsvlekken zijn eigenlijk heel normaal. Veel mensen krijgen op latere leeftijd in meer of mindere mate last van dergelijke vlekken. Ouderdomsvlekken worden vaak gezien op de handen, maar eigenlijk komen ze over het hele lichaam voor. Ondanks dat het heel normaal is zijn er toch veel mensen die zich ervoor schamen. Gelukkig zijn er wel dingen die u ertegen kunt doen.

Het ontstaan van ouderdomsvlekken

Ouderdomsvlekken zien er zeker niet allemaal hetzelfde uit. Zo heeft de ene persoon heel lichte vlekjes, die ook wel koffievlekken worden genoemd, maar er zijn ook ouderdomsvlekken met een heel donkere kleur. Ouderdomsvlekken ontstaan door een ophoping van huidcellen die pigment bevatten. Deze worden ook wel melanocyten genoemd. Pigment wordt ook wel melanine genoemd. Pigment is onder meer verantwoordelijk voor de kleur van de ogen, van het haar en ook van de huid. Alleen is het pigment normaal gesproken gelijk verdeeld. Wanneer er ophopingen ontstaan, dan ontstaat er kleurverschil.

Waardoor ontstaan ouderdomsvlekken?

Ouderdomsvlekken ontstaan door blootstelling aan de zon. Dit verklaart dan ook direct waarom ouderdomsvlekken zich over het algemeen toch op de handen voordoen en in het gezicht. Dit zijn immers de stukken huid die in het leven de meeste zon te zien krijgen. Er wordt wel gedacht dat ouderdomsvlekken ook schadelijk zijn voor de gezondheid, waarbij de gedachte direct uitgaat naar huidkanker. In verreweg de meeste gevallen zijn ouderdomsvlekken goedaardig, echter, het kan wel zijn dat een ouderdomsvlek zich vormt tot huidkanker en in dat geval is er uiteraard wel behandeling nodig. Wanneer u twijfelt over de goed- of kwaadaardigheid van de ouderdomsvlek, dan kunt u deze altijd laten controleren.

Ouderdomsvlekken laten verwijderen

U kunt ervoor kiezen om ouderdomsvlekken te laten verwijderen. Wanneer een ouderdomsvlek er volgens een specialist verdacht uitziet, of onrustig, dan kan deze besluiten om deze te gaan verwijderen. Wanneer er niets met de ouderdomsvlek aan de hand is, maar u stoort zich eraan, dan kunt u een ouderdomsvlek laten verwijderen om ervan verlost te zijn. U heeft er dan geen last meer van.

Camouflage crèmes gebruiken

U kunt er ook voor kiezen om camouflage crèmes te gebruiken om de ouderdomsvlekken te verlichten en op die manier te verbergen. Er zijn diverse crèmes op de markt die speciaal zijn ontwikkeld voor het verminderen van ouderdomsvlekken. Zo zijn er crèmes die de celdeling optimaliseren, waardoor de ouderdomsvlekken als het ware oplossen.

De waardering van www.dermarolling.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 5095 reviews.
Ontvang een voorraad melding Zodra het product weer op voorraad is ontvangt u eenmalig een automatische melding.
Email