Wat te doen als je gellak te dik is?

Helaas kan hybride lak niet worden verdund zoals klassieke lak. Toevoeging van een cleaner of remover aan de fles levert niet het gewenste product op. Ook pogingen om het te verdunnen met b.v. een basislak hebben geen zin. Als de hybride vernis "door ouderdom" of verkeerde opslag is ingedikt, is het onmogelijk de oorspronkelijke vorm te herstellen.

 

Is dikke hybride lak een teken dat het kapot is? Of is het juist het tegenovergestelde?
Als je een fan bent van hybride manicures, ben je zeker verschillende texturen van hybride lakken tegengekomen. Sommige zijn heel dun en andere zijn romig. Met welke van deze consistenties je je meer op je gemak voelt, hangt af van je voorkeur. Sommige stylisten brengen liever meerdere dunne laagjes aan om de intensiteit van de kleur op te bouwen. Anderen kiezen voor een meer praktische oplossing en verkorten de werktijd door te kiezen voor een dikke hybride lak. Enkele bieden al na één laag een volledige dekking.

Dikke hybride lak – is het over datum?
Een paar jaar geleden waren hybride lakken vrij dun, en om voldoende dekking te krijgen moesten er 2 of zelfs 3 lagen lak op de nagelplaat worden aangebracht. Destijds was een dikke gellak synoniem met een oud of slecht onderhouden product. Maar dat is verleden tijd. Vandaag betekent een dikke nagellak niet noodzakelijk dat er iets mis mee is. Hybride fabrikanten zijn begonnen hun producten te verfijnen en proberen de best mogelijke dekking te bieden met maximaal 1-2 lagen. Als gevolg daarvan is de formule van de lakken veranderd en dus ook hun consistentie. Veel stylisten geven de voorkeur aan deze dikke, sterk gepigmenteerde kleuren omdat het hun werk versnelt.

Is je lak plotseling dik geworden? Kijk wat de oorzaak kan zijn.
Als de gellak die je al maanden gebruikt plotseling dik en draderig is geworden, kan dat komen doordat de houdbaarheidsdatum is verstreken. Zo’n product kun je beter niet meer gebruiken. Het is waarschijnlijk over de houdbaarheidsdatum. Gellak kan ook dikker worden door slechte bewaring. Als je je hybriden op een warme en zonnige plaats bewaart of de flesjes vaak opent, verkort je de levensduur van je lak.

Kan het aan aan verschillende temperaturen liggen?
Soms is koud weer verantwoordelijk voor de dikke consistentie van de lak. Lak uit een fles die in de kou heeft gestaan zal merkbaar dikker zijn dan waarmee je bij kamertemperatuur lakt. Hetzelfde gebeurt ook met andere hybride producten – zoals gels. In deze situatie helpt het meestal om het product voorzichtig op te warmen. Laat het flesje op kamertemperatuur staan (niet in de buurt van een warmtebron) en na ongeveer 30 minuten zou de hybride vloeibaarder moeten worden. Je kunt de fles ook enkele minuten in een kom met warm (maar niet heet) water zetten. Denk eraan om het temperatuurverschil niet te groot te maken, anders kan de glazen fles breken.

Hoe weet je of een hybride lak kapot is?
De dikke consistentie van een hybride betekent niet dat hij kapot is. Aan de andere kant, als je bobbels in de lak opmerkt tijdens het lakken, of als het product sleept en kreukt tijdens het aanbrengen, is de lak hoogstwaarschijnlijk kapot. Let ook op de kwast – als die onnatuurlijk gebogen is, is de hybride niet geschikt voor gebruik. Gellak dat niet goed meer is hoeft helemaal niet dik te worden – sommige kleuren kunnen verkleuren. Als je merkt dat de kleur van de lak in de fles is veranderd, gooi hem dan weg.

Wat te doen als hybride lak te dik is?
Helaas kan hybride lak niet worden verdund zoals klassieke lak. Toevoeging van een cleaner of remover aan de fles levert niet het gewenste product op. Ook pogingen om het te verdunnen met b.v. een basislak hebben geen zin. Als de hybride lak “door ouderdom” of verkeerde opslag is ingedikt, is het onmogelijk de oorspronkelijke vorm te herstellen.

Geef een reactie

De waardering van www.dermarolling.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 11537 reviews.
Ontvang een voorraad melding Zodra het product weer op voorraad is ontvangt u eenmalig een automatische melding.
Email