Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op

Dermarolling

Wat is dermarolling?
Dermarolling of microneedling is een effectieve behandeling gericht op huidcelvernieuwing, zonder de opperhuid te beschadigen.
Het natuurlijke helingsmechanisme wordt aangespoord en de aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd. Deze stoffen zijn verantwoordelijk voor de elasticiteit van de huid.
Hoe werkt een dermaroller?
Een dermaroller/dermastamp bestaat uit fijne naaldjes waarmee kleine prikjes op het huidoppervlak kunnen worden gemaakt, zonder de opperhuid te beschadigen. Het stimuleert de aanmaak van de collageenproductie en elastine in de diepere lagen van de huid. Het resultaat is een sterke, gladde en egale huid.
Waarvoor wordt een dermaroller gebruikt?
Een dermaroller of dermastamp wordt gebruikt bij verschillende huidproblemen zoals grove poriën, (acne)littekens, rimpels, striae en cellulitis. Ook worden verzorgingsproducten vele malen beter opgenomen na gebruik van een dermaroller. Een dermaroller kan op elk deel van het gezicht en lichaam worden gebruikt. Een dermaroller is geschikt voor alle huidtypen.
Is dermarolling veilig?
Het gebruik van een dermaroller is veilig, mits aan de juiste instructies wordt voldaan. Een dermaroller mag door 1 persoon worden gebruikt. De naalden dienen vooraf en nadien te worden gedesinfecteerd met alcohol. Voor thuisgebruik wordt een maximale naaldlengte van 1 mm geadviseerd voor het gezicht.
Er wordt geadviseerd een dermaroller niet te gebruiken bij eczeem, psoriasis, verheven moedervlekken, wratten, open wonden, actieve acne, rosacea, koortslip, infecties, schimmels.
Ook bij diabetes patienten wordt het gebruik van een dermaroller afgeraden omdat de wondheling slecht is.
Een dermaroller gaat ongeveer 4-6 maanden mee bij frequent gebruik. De naalden worden na verloop van tijd minder scherp. Daarom wordt geadviseerd de dermaroller te vervangen na deze periode.
Doet dermarolling pijn?
Het gebruik van een dermaroller kan gevoelig zijn, afhankelijk van de naaldlengte. Na gebruik van de dermaroller kan de huid er rood uitzien zoals bij een zonverbranding. Daarom wordt geadviseerd de dermaroller ’s avonds te gebruiken voor het slapen gaan. Een dermaroller met een naaldlengte van 0.3 mm kan een beetje onprettig aanvoelen maar doet geen pijn. Naarmate een dermaroller vaker wordt gebruikt, wordt de huid dikker en minder gevoelig. Bij dermarollers met een naaldlengte van < 1 mm wordt geadviseerd een verdovende crème zoals Dr Numb aan te brengen alvorens de dermaroller te gebruiken.
Welke maat dermaroller moet ik gebruiken?
0.3 mm: betere opname huidverzorgingsproducten, verbeteren van alopecia (haargroei)
0.5 mm: fijne lijntjes, oppervlakkige littekens, stimulatie aanmaak collageen, anti-aging, hyperpigmentatie, betere opname huidverzorgingsproducten
1.0 mm: rimpels, stimulatie aanmaak collageen, littekens, betere opname huidverzorgingsproducten
1.5 mm: striae, cellulites
2.0 mm: striae, cellulites
Hoe moet ik de dermaroller gebruiken?
Met uw losse hand moet u de huid licht onder druk zetten. Plaats de dermaroller op de huid en rol met een constante beweging naar het einde van het huidgebied. Rol twee of drie keer over dezelfde plek heen en weer en in verschillende richtingen. Zorg ervoor dat u de huid strak houdt als u de dermaroller eroverheen rolt.
Hoe vaak moet ik de dermaroller gebruiken voor het beste resultaat?
0.3 mm: dagelijks of om de dag
0.5 mm: om de 3 weken
1.0 mm: om de 4-6 weken
1.5 mm: om de 6 weken
2.0 mm: om de 8 weken
Kan ik een crème of serum aanbrengen na gebruik van een dermaroller?
Ja, dit wordt juist aanbevolen omdat huidverzorgingsproducten vele malen beter worden opgenomen na gebruik van een dermaroller.
De matrix sluit binnen 10 minuten na het prikken. Breng het product daarom binnen 10 min aan.
Wanneer zijn er resultaten te zien?
Het proces van aanmaak van collageen in de huid duurt 40 tot 90 dagen. Na 6 maanden bij juist en frequent gebruik zullen de effecten duidelijk zichtbaar zijn.

Hoe lang gaat de dermaroller mee?
Een dermaroller gaat ongeveer 4-6 maanden mee bij frequent gebruik. De naalden worden na verloop van tijd minder scherp. Daarom wordt geadviseerd de dermaroller te vervangen na deze periode.
Mag ik in de zon/sauna na het gebruik van de dermaroller?
Er wordt geadviseerd zon/zonnebank te vermijden gedurende 2 weken en zwembad en sauna gedurende 2 dagen na gebruik van de dermaroller. Gebruik zonbecherming SPF 30 gedurende 2 weken na gebruik van de dermaroller.
Kan ik een dermaroller gebruiken als ik een botox of filler behandeling heb gehad?
De eerste 4 weken na injectie van fillers kunt u alleen < 0.3 mm naalden gebruiken op het gebied dat is geinjecteerd. Gebruik geen langere naalden omdat het rollen het afbreken van de filler kan versnellen. U kunt wel het gebied eromheen rollen. Bij botox injecties wordt geadviseerd de eerste 2 weken uberhaupt geen dermaroller te gebruiken over het behandelde gebied omdat na 2 weken de werking maximaal is.