Diverse vormen van ontharen

Ontharen is voor veel vrouwen een noodzakelijk kwaad. We willen allemaal genieten van heerlijk zachte benen, mooie oksels en een gladde bikinilijn, maar in alle eerlijkheid wordt het ontharen zelf niet gezien als een fijne bezigheid. Er zijn meerdere mogelijkheden voor het ontharen, elk met eigen voor- en nadelen. Hieronder vindt u de meest gekozen manieren voor ontharen onder vrouwen.

De meeste vrouwen kiezen voor scheren

Verreweg de meeste vrouwen kiezen bij het ontharen voor scheren. Hier zijn meerdere redenen voor, zoals de eenvoud en de snelheid. Er zijn meerdere mogelijkheden als het gaat om het scheren. U kunt droog of nat scheren en u kunt gebruik maken van olie, gel of scheerschuim. Dit is natuurlijk net waar u de voorkeur aan geeft. Vrouwen die last hebben van een gevoelige huid kiezen over het algemeen voor speciale scheergel voor de gevoelige huid. Zeker wanneer u droog scheert met een scheermes is het aan te raden om de huid na het ontharen extra goed te verzorgen om irritaties te voorkomen.

Waxen en harsen

Waxen en harsen zijn manieren van ontharen die de laatste jaren vaker worden gekozen. Er zijn vrouwen die dit gewoon thuis doen of samen met een vriendin, maar er zijn ook veel dames die hiervoor speciaal naar een salon gaat. Een groot voordeel van waxen en harsen is wel dat de haartjes langer wegblijven, waardoor u minder vaak hoeft te ontharen. Een nadeel is wel dat het waxen en harsen door veel vrouwen als (zeer) pijnlijk wordt ervaren.

Epileren en elektrisch epileren

Epileren met een gewone pincet is goed te doen bij relatief kleine oppervlakken, maar het ontharen van de benen met een pincet is een tijdrovende zaak. Een voordeel van epileren is wel dat de haren langer weg blijven en dat er ook steeds minder haren terug komen. De haren die terug komen zijn over het algemeen zachter en smaller. Toch is het epileren van grotere oppervlakken, zoals de benen en de bikinilijn een taak die teveel tijd in beslag neemt. Epileren wordt natuurlijk wel veel gebruikt voor de wenkbrauwen. Een andere optie is elektrisch epileren. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een naaldje dat langs het haarzakje geprikt wordt, waarna er een stroomstootje in het haarzakje wordt afgegeven. Ook dit is een bijzonder tijdrovende manier van ontharen, die veelal in een salon gebeurt, waardoor er vaak meerdere behandelingen nodig zijn. Het resultaat is wel blijvend.

Ontharingscrème

Ontharingscrème is heel makkelijk in gebruik. U brengt het aan, u wacht even en u spoelt de crème er weer af, eventueel met behulp van een spateltje. Een voordeel hiervan is dat het heel makkelijk is en ook niet al teveel tijd in beslag neemt. Nadelen zijn wel dat de crème voor het ontharen stinkt en dat de haren weer snel terug komen.

Laseren en IPL

Laseren en IPL lijken erg op elkaar, maar het is niet hetzelfde. Wel hebben we het in beide gevallen over een behandeling waarbij het resultaat permanent is. U kunt deze behandelingen voor de ontharing laten uitvoeren in een salon, waarbij er meerdere behandelingen nodig zijn, maar er komen ook steeds meer opties op de markt bij om dit thuis te doen. De behandelingen met laser of IPL worden door sommige vrouwen als pijnlijk omschreven, terwijl andere vrouwen hier geen last van hebben. Dit is dus heel persoonlijk.

De waardering van www.dermarolling.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 5095 reviews.
Ontvang een voorraad melding Zodra het product weer op voorraad is ontvangt u eenmalig een automatische melding.
Email