Huidtherapeut

Een huidtherapeut is een paramedicus, werkzaam in de eerste- en tweedelijnsgezondheidszorg. Voor behandeling door een huidtherapeut heeft u een verwijzing van een arts nodig. Een huidtherapeut wordt ingeschakeld omdat na behandeling door een huisarts of specialist vaak nog aanvullende behandeling, verzorging en revalidatie nodig zijn. Een huidherapeut kan in een eigen praktijk, in een groeps praktijk, in een gezondheidscentrum of in een ziekenhuis werkzaam zijn. Er zijn in ons land momenteel zo’n 300 huidtherapeuten.

Ze krijgen patiënten met littekens, brandwonden, overbeharing, ernstige acne, aandoeningen die gecamoufleerd worden, een ‘open been‘, doorligwonden en oedeem. Huidtherapeuten hebben allerlei behandelingen tot hun beschikking: infrarood/ultraviolettoepassingen, iontoforese (een nieuw soort behandeling met water en stroom tegen zweethanden en -voeten), ultrageluid, psoriasisbehandelingen, camouflage, elektrische epilatie en laserontharing, peeling, massage, manuele lymfedrainage en bandageren. De meeste huidtherapeuten meten ook borstprothesen en elastische kousen aan en u kunt er terecht voor medische tatoeage (bijvoorbeeld om huidverkleuringen weg te werken). Meer informatie kunt u krijgen bij de beroepsorganisatie, de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten

Opleiding

Er is een opleiding Huidtherapie op HBO niveau aan de Hogeschool van Utrecht. Deze opleiding zal verlengd en verbreed worden om aan de eisen van de overheid ten aanzien van de beschermde titel te kunnen voldoen. Wie zich straks huidtherapeut wil noemen, zal deze vernieuwde opleiding met succes moeten hebben gevolgd.

De waardering van www.dermarolling.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 5105 reviews.
Ontvang een voorraad melding Zodra het product weer op voorraad is ontvangt u eenmalig een automatische melding.
Email