Wat te doen tegen huidveroudering

Een jonge huid op oude leeftijd is maar weinigen gegund. Veel jonge mensen hechten waarde aan hun uiterlijk en doen daarom graag een mooi bruin kleurtje op onder de zon (of plaatsvervangende bruiningsapparatuur). Dat betekent dat ze op oudere leeftijd meer rimpels krijgen. Ook de vergrijzing van de bevolking zorgt voor een toenemend aantal mensen met rimpels.

Van die groep laat een groeiend aantal hun rimpels en oneffenheden ‘corrigeren’. Sinds de Amerikaanse filmsterren openlijk uitkomen voor hun facelifts, borstimplantaten, liposucties, voller gemaakte lippen en andere meer of minder ingrijpende reparaties, is er een rage ontstaan die al op relatief vroege leeftijd begint. Duizenden mannen en vrouwen belanden op de operatietafel om het gevecht tegen schoonheidsfouten en aftakeling te laten beslechten door de cosmetisch chirurg of dermatochirurg. In Nederland is dit nog geen gemeengoed geworden, maar het is ook bij ons niet meer taboe het gezicht of lijf te laten verjongen of verfraaien. Er is een groeiende hang naar een ‘maakbaar lichaam’, zie het toenemende aantal klinieken voor esthetische chirurgie. Met de dermaroller is het het mogelijk op op zeer goedkope wijze een perfect resultaat te halen op het gebied van huidveroudering.

Deze cultuurverandering heeft de markt voor fabrikanten van cosmetica een extra impuls gegeven. Cosmetica voorzien in een stijgende behoefte aan veelbelovende verjongingsmiddelen en wakkeren die ook aan. De huidige cosmetica beogen het ‘optimaliseren van de natuurlijke rijkdommen’ en het verbeteren van de huid door vermeende voedingsstoffen, zoals vitaminen en zelfs zuurstof. Over deze cosmetische middelen leest u meer in ons blog.

In dit artikel gaan we vooral in op de behandelmethoden en -technieken die door huidartsen (dermatologen) en plastisch chirurgen worden gebruikt in de strijd tegen de ouder wordende huid. Tot slot geven we u enkele tips hoe u zelf uw huid in goede conditie kunt houden.

 

Huidveroudering en gevolgen

Eerst zetten we de gevolgen van huidveroudering op een rijtje, met daarbij de mogelijke behandelmethoden.

Droogheid
Een droge huid is het gevolg van een te geringe activiteit van de talgklieren door omgevingsinvloeden of door het verouderingsproces. De meeste hydraterende huidcrèmes hebben effect doordat ze in de hoornlaag van de opperhuid vocht vasthouden. Hierdoor zwelt deze laag enigszins op, waardoor de huid gladder wordt en rimpels verdwijnen. Naarmate in de loop van de dag het vocht in de opperhuid verdampt, neemt het effect van dit type huidcrèmes af. Dankzij de dermaroller wordt deze vele malen beter opgenomen waardoor de duur en de effectiviteit van deze serum enorm toeneemt. Een droge huid kan het best worden behandeld door vet aan de huid toe te voegen. Wat dit vet in wezen doet, is een filmlaag over de huid leggen, waardoor het vocht in de huid niet verdampt.

Kleurveranderingen
Kleurveranderingen treden vooral op in de door zonlicht beschadigde huid. Kleurveranderingen kunnen pigment verschuivingen betreffen, meestal door de ontwikkeling van bruine vlekken. Voor de behandeling hiervan komen onder meer in aanmerking hydrochinon, tretinoïne (vitamine-A-zuur), alfa-hydroxyzuren zoals glycolzuur, en lasertherapie.

Vormveranderingen
Vormveranderingen uiten zich voornamelijk door de aanwezigheid van rimpels, plooien en lijnen. Deze lijnen zijn een gevolg van een verminderde productie van collageen en functioneel elastine, en van een afname van onderhuids vetweefsel. Het aanmaken van extra collageen wordt effectief verbeterd door een dermaroller van 1.0mm of langer. Ook extrinsieke factoren, zoals spieractiviteit, zwaartekracht en roken, dragen bij aan de ontwikkeling van huidlijnen.

De meest gebruikte methoden en technieken om rimpelvorming tegen te gaan zijn dermabrasie (mechanisch afschuren), chemische peeling (‘afschilfering’, het door middel van irriterende stoffen verwijderen van het oppervlakkige deel van de huid), fotothermische peeling (idem, maar dan door middel van lasertherapie), dermarolling, collageeninjecties en dermatochirurgische correcties.

De waardering van www.dermarolling.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 4535 reviews.
Ontvang een voorraad melding Zodra het product weer op voorraad is ontvangt u eenmalig een automatische melding.
Email