Wat te doen tegen couperose?

Couperose is een huidaandoening die zeker niet gevaarlijk of ernstig is, maar waar men wel veel last van kan hebben als het gaat om de uitstraling. Wanneer u last heeft van couperose, dan kunt u zich hiervoor schamen. U bent hier dan zeker niet de enige in. Dan is het goed om te weten dat er verschillende dingen aan te doen zijn, van medische behandelingen tot het maskeren met make-up.

Wat is couperose precies?

Couperose is een huidaandoening waarbij de kleine bloedvaatjes zich uit gaan zetten. Hierdoor ontstaat er een rode kleur. Het is goed te vergelijken met blozen, echter, blozen is vaak bijzonder tijdelijk. In de meeste gevallen is dit binnen enkele minuten weer over. Met couperose is dit niet het geval. Het is niet iets dat standaard aanwezig is, maar dat wel per keer langer aan kan houden. Sommige mensen met couperose weten precies wanneer zij er last van krijgen, zoals bijvoorbeeld bij het drinken van alcohol of warme dranken, bij stress of bij veranderingen in temperatuur. Ook veel inspanning kan zorgen voor het opengaan van de bloedvaatjes waardoor het gezicht rood kleur. Couperose kan zich beperken tot de wangen, maar het komt ook voor op de neus, het voorhoofd en de kin.

Laseren of schroeien

Als u last heeft van couperose, dan kunt u kiezen voor een behandeling met de laser. Hierdoor zult u aanzienlijk minder last hebben van de couperose. Wanneer het laseren niet goed werkt, dan kunt u er ook voor kiezen om de bloedvaatjes te laten dicht schroeien. Dit gebeurt door middel van elektrocoagulatie, waarbij de vaatjes dicht worden gebrand. Dit wordt in de meeste gevallen gedaan door een schoonheidsspecialist(e). Het is een uitstekende behandeling die goed werkt, maar wanneer u pech heeft kan de couperose wel op een andere plek weer terugkomen. Wanneer u ernstig couperose heeft, dan wordt de behandeling verdeeld over meerdere keren.

Het gebruik van crèmes

Couperose kan in meer of mindere mate worden behandeld met crèmes. Dit is volledig afhankelijk van de mate waarin u couperose heeft. Er zijn meerdere crèmes die u kunt gebruiken om de huid goed te verzorgen. Dit zijn hydraterende crèmes met een milde en verzachtende werking die ervoor zorgen dat de kwetsbare huid beter wordt beschermd. Het is zeker niet zo dat deze crèmes werken bij iedereen die couperose heeft.

Couperose maskeren

U kunt couperose natuurlijk ook goed maskeren met make-up. Het is wel belangrijk om de make-up dan goed uit te zoeken. De roodheid in de huid kan het best worden verborgen wanneer u een concealer gebruikt met een groene ondertoon. Deze ondertoon heeft namelijk de beste kenmerken om het rood te maskeren. Het is goed om hierbij te kiezen voor een concealer in poedervorm. U kunt er ook voor kiezen om een foundation te gebruiken, echter, houdt er hierbij wel rekening mee dat deze foundation ook mild moet zijn voor de huid en vooral niet agressief moet zijn. Tot slot is het van belang om de make-up in de avond goed te verwijderen en de huid schoon te maken met een goede en verzorgende gezichtsreiniger.

De waardering van www.dermarolling.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 4543 reviews.
Ontvang een voorraad melding Zodra het product weer op voorraad is ontvangt u eenmalig een automatische melding.
Email