Wat is etherische olie?

Het wordt steeds vaker gebruikt en je vindt het dan ook terug in veel huishoudens. Etherische oliën zijn natuurlijke oliën die vervliegen in de lucht. Het worden ook wel vluchtige oliën genoemd, daarnaast staan ze ook bekend als essentiële oliën. Een etherische olie beschikt over een aangename lucht die per soort olie verschilt. Door de heerlijk geurende stoffen wordt het gebruik van etherische olie vaak als prettig ervaren.

Etherische olie staat vooral bekend om haar heilzame en geneeskrachtige werking. De olie kan bijvoorbeeld bijdragen aan het zuiveren van het lichaam, het bevorderen van de spijsvertering of bij het herstellen van de hormoonhuishouding. Daarnaast heeft het ook een positieve invloed op het immuunsysteem en de stemming.

Etherische oliën op diverse manieren toe te passen

Etherische olie kan op verschillende manieren worden toegepast. Zo wordt etherische olie veel gebruikt bij aromatherapie. Deze wordt veel toegepast bij verschillende fysieke en mentale aandoeningen. Hierbij kun je denken aan een luchtweginfectie, stress, depressie of spierpijn. Met behulp van een etherische olie kan er met deze aromatherapie diverse aandoeningen verlicht worden. Aromatherapie waarbij etherische oliën worden toegepast gebeurt vaak door een massage of inhalatie. De etherische olie kan ervoor zorgen dat klachten worden verlicht of zelf worden voorkomen. Iedere olie heeft een eigen unieke werking en vraagt dan ook om een bijpassende dosering en toediening. Het is dan ook van belang dat je niet zomaar etherische oliën gaat gebruiken.

Verschillende etherische en essentiële oliën

De etherische oliën die door huishoudens gebruikt worden, wordt vaak door middel van een verstuiver door de lucht verspreid. Hierbij wordt de olie gemengd met water en wordt door de lucht verspreid door middel van verdamping. Daarnaast kunnen etherische oliën ook worden toegepast bij het nemen van een bad, de werking van de verschillende oliën is dan wel anders dan wanneer deze wordt verstuift door middel van een speciale luchtbevochtiger of aroma diffuser.

Er zijn erg veel verschillende soorten etherische en essentiële oliën en ieder soort heeft zijn eigen werking. Zo helpen Tea Tree, Den Grove, Jeneverbes en Marjolein bij de luchtzuivering als deze oliën worden verspreid door middel van verdamping. Rozemarijn, Salie en Eucalyptus helpen bij het vrijer ademen, deze oliën zijn daardoor erg geschikt voor mensen met astma. Er zijn ook etherische oliën die helpen bij het in slaap vallen en erg rustgevend zijn. Dit zijn onder andere Helicryse, Kamille, Mirre, Venkel en Lavendel. Zo zijn er nog veel meer populaire etherische oliën die allemaal een unieke eigenschap hebben als deze worden verspreid in de lucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.dermarolling.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 4541 reviews.
Ontvang een voorraad melding Zodra het product weer op voorraad is ontvangt u eenmalig een automatische melding.
Email