Wat is het verschil tussen Gel nagellak en gewone nagellak?

Het grote verschil tussen gel nagellak en gewone nagellak is dat de gel variant langer blijft zitten op je nagels dan de gewone nagellak. Dit komt door de gel die aan de nagellak is toegevoegd bij de gellak en daardoor blijft deze nagellak langer en beter op je nagels zitten. Zowel nagellak al gellak zijn te verkrijgen in veel verschillende kleuren. Van natuurlijke nude kleuren tot fel rood of blauwe lak. Het is tegenwoordig allemaal mogelijk om je nagels te versieren met de leukste kleuren. De meeste gewone nagellak blijft ongeveer 7 dagen op je nagels zitten. Zit je er niet op te wachten om iedere week je nagels opnieuw te lakken, dan kies je voor gel nagellak. Gel nagellak blijft namelijk wel tot 2 weken stevig en goed op je nagels zitten. Sommige gellak blijft zelfs tot 3 of 4 weken zitten.

Gellak met en zonder UV lamp

Er zijn ook verschillende Gel nagellakjes te verkrijgen. De meeste gellak moet worden aangebracht met behulp van een UV lamp. Door gebruik te maken van deze lamp laat je iedere laag gellak uitharden zodat deze nog beter blijft zitten. Bij het aanbrengen van een gellak met UV lamp zijn een basecoat en topcoat nodig. Deze beide lagen dienen ook uitgehard te worden met een speciale lamp. De meeste gellakjes moeten in twee lagen worden aangebracht om zo een goede dekking te creëren.

Sinds een aantal jaar is het ook mogelijk om gellak aan te brengen zonder UV lamp. Hiervoor is een speciale gellak ontwikkeld die een soortgelijk resultaat krijgt als een gellak die met UV lamp wordt aangebracht. De gellak die zonder lamp kan worden aangebracht blijft ook minimaal 2 weken zitten, als je deze tenminste op de juiste manier aanbrengt. Als je kiest voor gellak die je zonder lamp aan kunt brengen, dan bespaar je in kosten. Je hoeft namelijk geen speciale UV lamp aan te schaffen en daarnaast kun je je nagels ook sneller lakker met deze gellak.

Gel nagellak nog langer laten zitten

Gellak is een soort nagellak wat langer op je nagels blijft zitten dan gewone nagellak. Wil je de gellak er nog laten opzitten dan zijn daar een aantal tips voor. Het is belangrijk dat de Gel nagellak goed wordt aangebracht. Je kunt het beste de nagels iets ruw maken met een nagelvijl, zo kan de lak beter hechten aan de nagels. Door de gellak in dunne laagjes aan te brengen zorg je voor een langere houdbaarheid van de lak en blijft het er goed opzitten. Om chips te voorkomen neem je tijdens het lakken de voorzijde van de nagels mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.dermarolling.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 4535 reviews.
Ontvang een voorraad melding Zodra het product weer op voorraad is ontvangt u eenmalig een automatische melding.
Email