Wat is hypoallergene make-up?

Als je wel eens last hebt van huidirritatie door het gebruik van make-up, is het misschien verstandig om over te stappen op hypoallergene make-up. Het kan namelijk heel goed zijn dat je make-up een allergische reactie veroorzaakt. Doordat er hypoallergene make-up is ontwikkeld, hoef je niet gelijk helemaal geen make-up meer te dragen. Door hypoallergene make-up te gebruiken kun je de irritaties misschien verhelpen of verlichten.

Hypoallergene make-up is speciaal gemaakt voor de overgevoelige huid. Deze make-up bevat erg weinig of helemaal geen gekende allergenen, hierdoor is de kans op een allergische reactie erg klein. In ‘gewone’ make-up zitten verschillende stoffen die irritatie op kunnen wekken. Hierbij kun je denken aan parfum, alcohol, synthetische kleurstoffen en parabenen. Niet iedereen kan deze stoffen verdragen en hierdoor kan er irritatie op de huid ontstaan. Krijg jij van ‘gewone’ make-up huidirritatie? Kies dan voor hypoallergene make-up om zo je huid rustig te houden.

Verschillende merken die hypoallergene make-up maken

Er zijn merken die speciale hypoallergene make-up op de markt brengen. Zo is Hypoallergenic een bekend merk wat hypoallergene make-up maakt. Hierbij kun je denken aan lipgloss, mascara en foundation. Ook heeft dit merk de mooiste oogschaduw die hypoallergeen is en daardoor geen irritatie aan de ogen veroorzaakt.

You Are Cosmetics is ook een groot make-up merk met een uitgebreid aanbod hypoallergene make-up. Veel hypoallergene make-up is duurder dan ‘gewone’ make-up, maar dat geldt niet voor de producten van You Are Cosmetics. Bij veel mensen die een overgevoelige huid hebben, veroorzaakt foundation de meeste irritaties. De foundation van You Are Cosmetics is hypoallergeen en is niet-comedogeen, dit voorkomt dat je poriën verstopt zullen raken. Hierdoor biedt je je huid ook nog eens een goede verzorging.

Waarom kiezen voor hypoallergene make-up?

Heb je iedere keer een geïrriteerde huid tijdens of na het dragen van make-up? Dan is het verstandig om eens te kijken naar hypoallergene make-up. Vaak is het verstandig om dan alle make-up hypoallergeen te kopen. Heb je vaak alleen last van je ogen, kijk dan eens op een hypoallergene mascara of oogschaduw beter werkt voor jou. Een normale oogschaduw heeft namelijk een hoge concentratie aan pigmenten die kunnen leiden tot een allergische reactie. Door te kiezen voor hypoallergene oogschaduw voorkom je dit en geef jij jouw ogen en huid het beste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.dermarolling.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 5090 reviews.
Ontvang een voorraad melding Zodra het product weer op voorraad is ontvangt u eenmalig een automatische melding.
Email