Waarom kiezen voor natuurlijke cosmetica?

Bij natuurlijke make-up wordt er in de meeste gevallen direct gedacht aan de pure ‘nude’ uitstraling met make-up, maar er kan ook over natuurlijke cosmetica gesproken worden wanneer het gaat over cosmetica waarin uitsluitend natuurlijke ingrediënten te vinden zijn. Hier gaan we in dit artikel eens verder op in, vooral omdat steeds meer vrouwen bewust de keuze maken voor natuurlijke cosmetica.

Wat is natuurlijke cosmetica precies?

Natuurlijke cosmetica is make-up waarin uitsluitend natuurlijke ingrediënten te vinden zijn. Hierdoor wordt het huideigen evenwicht niet verstoord en vindt er in feite een goede en gezonde samenwerking plaats tussen de natuurlijke cosmetica en de huid. Onder de natuurlijke ingrediënten vinden we bijvoorbeeld extracten van planten en kruiden die biologisch geteeld zijn, natuurlijke kleur- en geurstoffen, algen, plantaardige oliën en essentiële oliën.

Waarom is natuurlijke cosmetica belangrijk?

Voor heel veel vrouwen is natuurlijke cosmetica geen vrijwillige keuze, maar eigenlijk de enige optie die zij hebben wanneer zij gebruik willen maken van make-up. In veel make-up zitten namelijk synthetische stoffen die een negatief effect op de huid hebben. Dit kan al klachten veroorzaken bij mensen met een gewone huid, maar zeker mensen met een gevoelige huid en mensen die te maken hebben met huidaandoeningen kunnen hier veel klachten door krijgen.

De voordelen van natuurlijke cosmetica

Het zijn zeker niet alleen mensen met een gevoelige huid of met bepaalde huidaandoeningen die bewust kiezen voor natuurlijke cosmetica. Ook mensen die fel tegen dierproeven zijn gebruiken bewust natuurlijke cosmetica. Make-up waarin synthetische stoffen te vinden zijn moeten volgens de wet in Europa namelijk worden getest op dieren voordat deze in de winkel mogen komen te liggen. Een groot voordeel van natuurlijke cosmetica is dan ook dat dit niet getest hoeft te worden op dieren. Het is immers volledig natuurlijk. Dit zorgt er natuurlijk ook voor dat natuurlijke cosmetica milieuvriendelijk is.

Let goed op de beschrijvingen van make-up soorten

Of natuurlijke cosmetica ook echt natuurlijk is dat kunt u het best zien aan de beschrijving van de ingrediënten van het product. Het is namelijk zo dat een make-up al mag worden gepromoot met 100% natuurlijk wanneer er slechts 1 ingrediënt daadwerkelijk natuurlijk is. Dit is een vreemde twist in de wet. Als er natuurlijke ingrediënten in de make-up te vinden zijn, dan mogen deze make-up producten worden aangeboden als 100% natuurlijk, terwijl dit dus zeker niet het geval is. Om zeker te zijn dat u daadwerkelijk natuurlijke cosmetica koopt kunt u het best een kijkje nemen in de ingrediëntenlijst van de betreffende cosmetica.

De waardering van www.dermarolling.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 4536 reviews.
Ontvang een voorraad melding Zodra het product weer op voorraad is ontvangt u eenmalig een automatische melding.
Email