Is het kopen van goedkope make-up verstandig?

Goedkope make-up is er in overvloed. Natuurlijk is er nog wel een verschil tussen goedkoop en goedkoop. Een lipstick van 50 cent is goedkoop, heel goedkoop zelfs, maar een lipstick die een euro duurder is kan ook nog steeds worden gezien als goedkoop. Het is dan ook eigenlijk niet mogelijk om direct aan te geven of het verstandig is om goedkope make-up te kopen of niet. Hiervoor zullen we verder moeten kijken en daarnaast ook van de standaarden af moeten wijken.

Goedkope make-up hoeft niet slecht te zijn

Laten we eerst een groot misverstand uit de wereld helpen. Goedkope make-up is niet per definitie slecht. Daarnaast is het ook niet zo dat goedkope make-up per definitie op dieren is getest of dat het na een paar maanden eigenlijk al niet meer te gebruiken is. Hier zijn werkelijk geen standaarden op aan te houden. Natuurlijk zijn er wel goedkope make-up soorten die snel niet meer te gebruiken zijn, die op dieren getest zijn of die bijvoorbeeld huiduitslag veroorzaken, maar dit is zeker geen negatieve garantie. Goedkope make-up kan zeker nog steeds van goede kwaliteit zijn.

Speciale budget make-up

Er zijn steeds meer merken die op de markt komen met speciale budget make-up. Dit is goedkope make-up van goede kwaliteit. Het is niet zo goedkoop als de goedkoopste make-up die er op de markt te vinden is, maar het is zeker een stuk voordeliger dan de gemiddelde prijs. Merken worden dan ook wel verplicht om ook een budget collectie aan make-up te hebben, gewoon omdat er veel mensen zijn die gewoonweg het geld niet hebben om dure make-up te kopen. Budget make-up, ofwel goedkope make-up, van bekende merken is over het algemeen van uitstekende kwaliteit. Vaker wordt er op andere zaken bespaard, zoals bijvoorbeeld op de verpakking.

Waarom dan toch die dure make-up kopen?

Als goedkope make-up nu ook goed kan zijn, waarom zijn er dan toch zoveel vrouwen die bewust kiezen voor duurdere make-up? Hier zijn meerdere redenen voor te bedenken. Zo kan het zijn dat deze vrouwen gewoon erg gehecht zijn aan een bepaald duurder merk, maar het kan ook zijn dat deze vrouwen gewoon geen risico’s willen nemen als het om de kwaliteit gaat. Daarnaast is het eerlijk om te zeggen dat er in duurdere make-up meer rekening wordt gehouden met ingrediënten die de huid snel kunnen irriteren bijvoorbeeld. Duurdere make-up gaat vaak wel langer mee en blijft in de meeste gevallen ook langer mooi zitten.

Kijk goed naar de verpakking of het omhulsel

Wanneer we de make-up van een bekend merk uit de budget collectie vergelijken met de gewone collectie van hetzelfde merk, dan zien we vaker dat de verpakking verschillend is. Als het in een kartonnen box zit, dan is die van de budget collectie net even wat minder stevig. Dit is helemaal niet erg, want de verpakking wordt toch weggegooid. Waar u wel goed op moet letten is bijvoorbeeld het omhulsel van een lipstick. Wanneer dit van zo dun plastic is gemaakt dat u het makkelijk plat kunt duwen, dan wijst dit in de meeste gevallen toch op een slechtere kwaliteit van de lipstick zelf. Ziet de lipstick er wat plasticachtig uit? Dan is het ook af te raden om deze goedkope make-up te kiezen. In de meeste gevallen kunt u op het oog al zien of het om een goed product gaat of niet.

De waardering van www.dermarolling.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 4543 reviews.
Ontvang een voorraad melding Zodra het product weer op voorraad is ontvangt u eenmalig een automatische melding.
Email