5 redenen waarom je voor hypoallergene make-up moet kiezen

Hypoallergene make-up zijn make-up producten die gemaakt zijn van natuurlijke ingrediënten waardoor het erg geschikt is voor mensen met een gevoelige huid. Daarnaast kan hypoallergene make-up ook prima worden gebruikt bij een minder gevoelige huid. Doordat deze make-up producten zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten brengt het veel voordelen met zich mee voor verschillende huidtypes. In een eerdere blog op Dermarolling.nl vind je meer informatie over wat hypoallergene make-up is. Hieronder vind je 5 redenen waarom je hypoallergene make-up zou moeten gebruiken.

1. Helpt bij huidproblemen

Hypoallergene make-up bevat geen conserveringsmiddelen en parfums. Deze stoffen zorgen vaak voor acné, vlekken en huid irritaties. Door te kiezen voor hypoallergene make-up zullen irritaties aan de huid worden voorkomen en daarbij hebben verschillende stoffen in deze make-up een kalmerende werking. Hierdoor blijft je huid rustig en zul je veel minder last hebben van acné en andere huidirritaties.

2. Geen verstopte poriën

Veel make-up zorgt voor verstopte poriën, waardoor eenvoudig puistjes en huidirritatie op kunnen komen. Hypoallergene make-up is vrij van chemicaliën en parfum en voorkomen daardoor dat de poriën verstopt zullen raken. Daarnaast zal je huid er ook een stuk gezonder uitzien, dit komt doordat hypoallergene make-up ook vrij is van kunstmatige geur- en kleurstoffen.

3. Geschikt voor alle huidtypes

Hypoallergene make-up werkt samen met je eigen huid. Hierdoor maakt het niet uit wat voor soort huid je hebt, je kunt hypoallergene make-up gewoon gebruiken voor iedere huidtype. Of je nou een vette, droge of gecombineerde huid hebt, hypoallergene make-up werkt voor al deze huidtypes.

4. Milieuvriendelijk

Naast dat je goed voor je eigen huid zorgt, draag je met hypoallergene make-up ook nog een steentje bij aan een beter milieu. De traditionele make-up wordt vaak gemaakt met grote gevolgen voor het milieu. Doordat hypoallergene make-up natuurlijk ingrediënten bevat, zal de productie ervan de schade aan het milieu zo min mogelijk maken.

5. Extra lang te gebruiken

Traditionele make-up bevat veel ingrediënten waar veel bacteriën op kunnen groeien. Daardoor is de ‘normale’ make-up een stuk minder lang houdbaar dan hypoallergene make-up. Doordat hypoallergene make-up alleen maar natuurlijke ingrediënten bevat en erg zuiver is, heeft het ook een langere houdbaarheid. Zo hoef je niet na 3 maand de mascara al weg te gooien of je foundation in de prullenbak te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.dermarolling.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 5105 reviews.
Ontvang een voorraad melding Zodra het product weer op voorraad is ontvangt u eenmalig een automatische melding.
Email