Waarvoor kunt u naar een huidspecialist?

Een huidspecialist is eigenlijk een heel algemeen begrip. Er zijn namelijk meerdere beroepen die vallen onder de noemer van huidspecialist. De meest bekende huidspecialisten zijn de schoonheidsspecialist, de huidcoach, de huidtherapeut en de dermatoloog. Iedere huidspecialist heeft eigen kwaliteiten, kenmerken en mogelijkheden. De keuze voor een huidspecialist is dan ook afhankelijk van uw klacht of vraagstuk met betrekking tot de huid.

De schoonheidsspecialist

De schoonheidsspecialist is een huidspecialist met veel kwaliteiten en mogelijkheden. Deze professional kijkt vaak in eerste instantie naar wat uw huid nodig heeft, door middel van een huidanalyse. Op basis daarvan kan een behandeling van de huid worden bepaald. De behandelingen van deze huidspecialist zijn in principe onder te verdelen in drie groepen, namelijk de ontspannende behandelingen, de verzorgende behandelingen en de cosmetische behandelingen. Daarnaast zijn er veel schoonheidsspecialisten die zich ook hebben gespecialiseerd in andere takken, zoals bijvoorbeeld ontharing en (permanente) make-up.

De huidcoach

Een huidcoach is een huidspecialist die zich voornamelijk bezighoudt met het verjongen van de huid. Deze huidspecialist coacht als het ware de huid om er jonger en frisser uit te zien. In de meeste gevallen betekent dit dat er verzorgende behandelingen worden uitgevoerd en dat er daarnaast professionele adviezen worden gegeven op basis van uw huid. Behandelingen die bij een huidcoach kunnen plaatsvinden zijn onder meer bindweefselmassages en professionele reinigingsbehandelingen.

De huidtherapeut

In de meeste gevallen kunt u uitsluitend bij een huidtherapeut terecht wanneer u hiervoor een verwijzing heeft gekregen van uw huisarts of andere specialist. De huidtherapeut is er namelijk voor mensen die te maken hebben met een (ernstige) huidaandoening of een (ernstige) huidbeschadiging. Deze huidspecialist kan onder meer zorgen voor een goede en effectieve behandeling van acné, brandwonden, littekens, oedeem en overbeharing. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor bijvoorbeeld het verwijderen van tatoeages.

De dermatoloog

De dermatoloog staat ook wel bekend als de huidarts in het ziekenhuis. Deze huidspecialist heeft een brede kennis en kan dan ook eindeloos veel huidaandoeningen onderzoeken, vaststellen en behandelen. De dermatoloog heeft kennis van huidaandoeningen die aangeboren zijn, maar ook van huidaandoeningen die later pas ontwikkelen. U kunt hierbij onder meer denken aan eczeem, open benen, huidtumoren, psoriasis, geslachtsziekten en spataderen. Naast de reguliere dermatoloog is er ook de dermato-oncoloog. Deze heeft zich gespecialiseerd in (de behandeling van) huidkanker.

De waardering van www.dermarolling.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 5090 reviews.
Ontvang een voorraad melding Zodra het product weer op voorraad is ontvangt u eenmalig een automatische melding.
Email