Pigmentvlekken verwijderen; waarom en hoe?

Pigmentvlekken verwijderen kan een persoonlijke keuze zijn, maar het kan ook een noodzakelijk iets zijn. Er zijn pigmentvlekken die er onrustig of ronduit kwaadaardig uitzien. Een dermatoloog kan u dan ook sterk adviseren om een pigmentvlek te laten verwijderen wanneer dit het geval is. Toch, er zijn ook ontzettend veel mensen die ervoor kiezen om de pigmentvlekken te laten verwijderen omdat deze storend zijn.

Pigmentvlekken verwijderen voor het uiterlijk

U kunt pigmentvlekken laten verwijderen wanneer deze u storen. In dit geval is er dus geen medische noodzaak, maar laat u de pigmentvlekken verwijderen omdat u zich bijvoorbeeld stoort aan de betreffende pigmentvlek. Er zijn verschillende soorten pigmentvlekken, zoals bijvoorbeeld ook moedervlekken en sproeten. Zeker wanneer deze zich in het gezicht bevinden kiezen veel mensen ervoor om deze vrijwillig en zonder medische noodzaak te verwijderen.

Hoe worden pigmentvlekken verwijderd?

Er zijn meerdere mogelijkheden om pigmentvlekken weg te halen of te vervagen. Dit is natuurlijk helemaal afhankelijk van wat u zelf wilt. Daarnaast kan er aan de hand van de betreffende pigmentvlek worden bepaald wat de beste optie is. Onder de meest gebruikte methoden om pigmentvlekken te verwijderen vinden we de coagulatie, de laserbehandeling, de peelings, de IPL behandelingen en de OPL behandelingen.

Laat pigmentvlekken nooit zomaar verwijderen

Wanneer u een pigmentvlek heeft op een plaats waar u zich aan stoort, dan is het natuurlijk heel verleidelijk om direct voor een behandeling te kiezen, zodat u er zo snel mogelijk van verlost bent. Dit is niet aan te raden. Ook wanneer een pigmentvlek er normaal uitziet kan deze ‘gevaarlijk’ zijn. In dit geval zal er een andere, passende behandeling plaats moeten vinden. Om deze reden is het altijd raadzaam om de pigmentvlek eerst te laten controleren en hierbij ook aan te geven dat u deze wilt laten verwijderen. De arts kan dan een advies uitbrengen.

Blijft de pigmentvlek weg?

Pigmentvlekken zitten in de huid en de huid wordt voortdurend vernieuwd als het ware. De dode huidcellen vallen van de huid af en nieuwe huidcellen ontstaan. Wanneer u een behandeling heeft ondergaan voor het verminderen of verwijderen van pigmentvlekken, dan kan de pigmentvlek daadwerkelijk helemaal verdwenen zijn. Na verloop van tijd komt de pigmentvlek in de meeste gevallen wel weer terug. Dit heeft te maken met de nieuwe cellen die worden aangemaakt, waarin het pigment opnieuw aanwezig is. Wanneer u een pigmentvlek heeft laten verwijderen, dan kunt u de betreffende plek wel afschermen van de zon of beschermen met een goede zonnebrandcrème om ervoor te zorgen dat de pigmentvlek zo lang mogelijk weg blijft.

De waardering van www.dermarolling.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 5092 reviews.
Ontvang een voorraad melding Zodra het product weer op voorraad is ontvangt u eenmalig een automatische melding.
Email