Huidaandoeningen behandelen met arganolie

Huidaandoeningen zijn er in veel verschillende soorten. Denk onder meer aan eczeem, acné en bijvoorbeeld psoriasis. De ene huidaandoening levert vooral ongemak op terwijl de andere huidaandoening een groter effect op het zelfvertrouwen heeft. Huidaandoeningen zijn in geen geval prettig. Dan is het goed om te weten dat er zeker producten zijn die bepaalde huidaandoeningen kunnen verminderen en de das om kunnen doen. Arganolie is hier een goed voorbeeld van. Deze olie wordt ook wel het vloeibare goud genoemd. Er kunnen meerdere huidaandoeningen mee worden behandeld.

Acné behandelen met arganolie

Acné behoort tot de meest voorkomende huidaandoeningen. Het is erg vervelend en vaak moeilijk te behandelen. Arganolie kan zeker helpen bij het verminderen van acnéklachten. De olie zorgt ervoor dat de vochtbalans in de huid aanzienlijk beter wordt gereguleerd. Hierdoor worden er geen signalen meer aan de huid afgegeven dat er meer talg en vet aan moet worden gemaakt, en juist deze zaken zorgen voor de acnéklachten. Daarnaast zitten er diverse ingrediënten in arganolie die ontstekingsremmend zijn en ook dit heeft een positief effect op acné.

Arganolie bij de behandeling van eczeem

Eczeem is een vervelende huidaandoening die zowel bij kinderen als bij volwassenen voorkomt. Eczeem zorgt vooral voor veel jeuk, maar kan ook zeker pijnlijk zijn of na verloop van tijd pijnlijk worden. Er zijn diverse producten voor te krijgen via de huisarts, maar ook arganolie is een uitstekend middel om hiervoor te gebruiken. Arganolie heeft een antiallergische werking en remt ontstekingen en irritaties in de huid. Hierdoor heeft het ook een positief effect op eczeem en de diverse ontstekingssymptomen die hierbij komen kijken. Arganolie kan eczeem niet verhelpen, maar vermindert wel aanzienlijk de klachten.

Seborroïsche dermatitis behandelen

Officieel is seborroïsche dermatitis een soort eczeem die op het hoofd voorkomt. Arganolie kan ook hier worden gebruikt om de jeuk op het hoofd te verlichten. Het is hierbij de bedoeling dat de arganolie rustig in wordt gemasseerd in de hoofdhuid. Vervolgens kunt u een vochtige handdoek warm op het hoofd leggen. Het is makkelijk om een natte handdoek in de droger te doen en deze vochtig en warm uit de droger direct over het hoofd te leggen. Na een half uur kunt u de haren gaan wassen. Dit mag gewoon met shampoo, zodat alle arganolie uit het haar is. Wanneer u deze behandeling eens per week herhaalt dan zult u zien dat u aanzienlijk minder klachten heeft van deze huidaandoening.

Psoriasis symptomen behandelen

Ook psoriasis behoort tot de veel voorkomende en erg vervelende huidaandoeningen. Deze huidaandoening komt vaak in zogenaamde uitbarstingen en tijdens deze uitbarstingen kunnen de symptomen erg serieus zijn. Ook in dit geval kan arganolie veel goed doen. De olie heeft onder meer vitamine E, triterpenen, fenolen en essentiële vetzuren in zich. Deze stoffen zorgen voor een aanzienlijke vermindering van de klachten. Ook hier geldt dat arganolie de klanten niet kan genezen, maar wel sterk kan verzachten.

De waardering van www.dermarolling.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 5095 reviews.
Ontvang een voorraad melding Zodra het product weer op voorraad is ontvangt u eenmalig een automatische melding.
Email