Droge huid

Uitdroging van de huid ontstaat door verlies van waterdamp ten gevolge van ontvetting. Een droge huid komt vaak voor, vooral bij mensen ouder dan 50 jaar. Bij ouderen is de vetproductie door de talgklieren in de huid minder groot dan bij jongeren. Koud weer of frequent baden of douchen spelen ook een rol. Door baden of douchen wordt de talg van het huidoppervlak afgespoeld, waardoor de huid kan uitdrogen. Sterk ontvettende zeep en reinigingsmiddelen kunnen de huid nog verder uitdrogen. Een uitgedroogde huid die niet of onvoldoende herstelt, kan overgaan in een uitdrogingseczeem. Daarnaast komt een droge huid vaak voor bij mensen met constitutioneel eczeem.

Verbeter uw droge huid met een hydra serum

Wat zijn de verschijnselen?

Door uitdroging van de opperhuid ontstaan barsten in de hoornlaag. De huid ziet eruit als oud aardewerk of als een oud schilderij waarin fijne barstjes (craquelé) komen. Op de plek van de barstjes is de huid rood en schilferig. Dat kan gepaard gaan met een branderig gevoel en met jeuk. Uitdrogingseczeem treedt vooral op in de winter en meestal bij oudere mensen of bij mensen met een zeer droge huid. In de winter is de lucht sowieso droger, en ook de warme lucht van een centrale verwarming bevordert die droogte nog eens.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Om uitdroging van de huid tegen te gaan, is in eerste instantie een vette zalf, olie of vetcrème gewenst. Bij uitdrogingseczeem wordt zo nodig een corticosteroid toegevoegd. Bij kloven en barsten in de huid is het verstandig de huid rond de kloven regelmatig in te smeren met ureumzalf. Dit maakt de randen van de kloven weker, waardoor ze sneller genezen.

Wat kunt u zelf doen?

Het is belangrijk dat u de huid soepel houdt door middel van een goede huidverzorging. Daardoor zal de huid minder snel uitdrogen en zult u minder last hebben van jeuk. Een goede huidverzorging houdt in een spaarzaam gebruik van heet water en zeep en de huid zo veel mogelijk vet houden. Door het gebruik van een vette zalf neemt het vochtgehalte van de hoornlaag toe, waardoor die soepeler wordt. Ook het ruwe gevoel van uw huid zal afnemen. Zo’n vette zalf is overdag minder geslaagd; gebruik in plaats daarvan een minder vet aanvoelende crème. De vette zalf bewaart u dan voor ’s nachts. Probeer verder uw huid vrij te houden van pleisters.

De waardering van www.dermarolling.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 5092 reviews.
Ontvang een voorraad melding Zodra het product weer op voorraad is ontvangt u eenmalig een automatische melding.
Email