Cellulite

Dermaroller bij CelluliteCellulite (ook wel sinaasappelhuid genoemd) is een onschuldige aandoening waarbij in een vetrijke huid groepjes vetcellen worden ingesnoerd door bindweefselstrengetjes, waardoor putjes ontstaan.

Cellulite wordt ook wel cellulitis genoemd, maar moet niet worden verward met de medische term cellulitis: een ontsteking van de huid en het onderliggende weefsel als gevolg van een infectie met streptokokken of stafylokokken.

Zo’n ontsteking ontstaat vaak rond een wond die geïnfecteerd is geraakt. De huid rond de wond is dan rood, gezwollen en doet pijn. Als dit niet (tijdig) wordt behandeld, kan de ontsteking overgaan in een abces. Een bijzondere vorm hiervan is die waarbij het losmazige weefsel rond het oog ontstoken raakt, bijvoorbeeld door een steenpuist in de buurt. Hierbij kan het oog uitpuilen.

Wat zijn de verschijnselen?

Bij cellulite krijgt de huid het aspect van een sinaasappelschil. Het komt voornamelijk voor bij vrouwen, op de dijen en de billen.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Naast dermarolling is geen specifiek behandeling. Liposuctie bijvoorbeeld is geen optie bij cellulite. Er is ons maar één onderzoek bekend waarbij retinol (vitamine A) enig effect bleek te hebben, maar er is meer bewijs nodig voordat retinol als middel kan worden aanbevolen. Daarnaast zijn er vele andere, vrij verkrijgbare middelen die als behandeling voor cellulite worden gepropageerd maar niet hetzelfde resultaat geven als de dermaroller.

Wat kunt u zelf doen?

Massage, lichaamsbeweging en eventueel afvallen zouden volgens sommige deskundigen verbetering kunnen geven. Ook dit is niet wetenschappelijk aangetoond.

De waardering van www.dermarolling.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 5092 reviews.
Ontvang een voorraad melding Zodra het product weer op voorraad is ontvangt u eenmalig een automatische melding.
Email