Het belang van natuurlijke shampoo

Het is belangrijk om gebruik te maken van de juiste verzorgingsproducten voor je haren. Dit vooral om je haren mooi te laten groeien en een goede bescherming te bieden tegen beschadiging en vervuiling. Eén van de meest gebruikte haarproducten is shampoo, dit wordt door menig mens dagelijks gebruikt. Maar doet jouw shampoo eigenlijk wel met je haar wat je denkt dat het doet? Er zijn erg veel verschillende soorten shampoos en niet iedere shampoo is even goed voor je haar. Om er zeker van te zijn dat de shampoo die jij gebruikt ook echt goed is voor je haar en deze optimale verzorging biedt, kun je het beste gebruik maken van natuurlijke shampoo. In natuurlijk shampoos zijn geen onnodige stoffen toegevoegd en deze shampoos beschikken alleen over de benodigde natuurlijke ingrediënten.

Waarom kiezen voor natuurlijk shampoo?

In ‘normale’ shampoo zitten vaak ingrediënten die het haar uitdrogen en breekbaar maken, waardoor je haar een stuk dunner kan worden. Deze shampoos bevatten verschillende sulfaten en alcoholen en zijn daardoor helemaal niet zo goed voor je haar als je misschien denkt. Sulfaten zijn reinigers voor het haar die erg sterk zijn, maar worden niet alleen in shampoo gebruikt, ook in schoonmaakmiddelen vind je deze stof terug. Mensen met een hoofdhuid kunnen veel irritatie krijgen door het gebruik van deze shampoos. Voor deze mensen is het gebruik van een natuurlijke shampoo zeker aan te bevelen.

Niet alleen voor mensen met een gevoelige hoofdhuid zijn natuurlijke shampoos geschikt, deze kunnen door iedereen gebruikt worden. Door een natuurlijke shampoo te gebruiken bied je jouw haar veel meer verzorging en word je haar er niet door beschadigd. Er zijn natuurlijke shampoos die geen sulfaten en alcohol bevatten, maar er zijn ook natuurlijke shampoos die zowel sulfaat, alcohol als parabeen en silicone vrij zijn.

Voordelen van natuurlijke shampoo

Het grootste voordeel van natuurlijke shampoo is dat deze geen siliconen bevatten. Siliconen worden doorgaans in veel traditionele shampoos verwerkt, maar zijn eigenlijk helemaal niet zo goed voor je haar. De siliconen in een shampoo zorgen er namelijk voor dat het haar even wat meer glanst en een vollere uitstraling heeft, maar hebben op den duur bijwerkingen die je liever niet hebt. Zo zal je op langere termijn je hoofdhuid gaan uitdrogen waardoor je haar automatisch een doffe en droge uitstraling krijgt. Daarnaast zijn natuurlijke shampoos ook vrij van SLS. Dit is een erg agressieve reiniger die vaak wordt toegevoegd aan shampoo om vuil uit je haren te kunnen verwijderen. Door deze SLS worden de natuurlijke oliën uit je haar verwijderd, waardoor het alleen maar droger en nog breekbaarder wordt. Door een natuurlijke shampoo te gebruiken zorg je voor een milde en natuurlijke reiniging van het haar en de natuurlijke oliën worden niet uit je haar gewassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.dermarolling.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 5064 reviews.
Ontvang een voorraad melding Zodra het product weer op voorraad is ontvangt u eenmalig een automatische melding.
Email