Puistjes maskeren, behandelen en voorkomen

Puistjes ontstaan vaak in de puberteit. Het grootste deel van de jongeren heeft in meer of mindere mate te maken met puistjes. Dit is natuurlijk erg vervelend, maar in de puberteit hoort het er eigenlijk ook wel een beetje bij. Natuurlijk zijn er wel mogelijkheden om de puistjes te maskeren, te behandelen en in het vervolg te voorkomen. Toch kunt u het ontstaan van een puistje nooit helemaal voor zijn.

Het ontstaan van puistjes

In de meeste gevallen ligt de oorzaak van puistjes in de talgklieren. Deze zijn bedoeld om de huid te beschermen met talg, maar wanneer er een teveel aan talg wordt aangemaakt, dan kunnen hierdoor de poriën gaan verstoppen. Poriën zorgen ervoor dat talg en transpiratie door de huid naar buiten gaan, maar dit kan niet wanneer de porie verstopt raakt. De aanmaak van talg gaat wel gewoon door, waardoor er als het ware een soort opstopping ontstaat. Hierdoor propt talg zich op en vormt deze zich tot een mee-eter. Deze mee-eter komt weer in contact met verkeerde bacteriën en zo kan er een puistje ontstaan.

Puistjes voorkomen

Als er een puistje is ontstaan, dan is het natuurlijk heel verleidelijk om deze uit te knijpen zodat deze zo snel mogelijk weer verdwijnt. Dit is niet verstandig. Het is namelijk zo dat u met het vocht uit het puistje andere huid kan besmetten, waardoor er alleen maar meer puistjes ontstaan. Om meer puistjes te voorkomen is het dus belangrijk om van een bestaand puistje af te blijven. Probeer ook niet teveel met vieze handen aan het gezicht te komen, bijvoorbeeld tijdens het werk. Stomen van het gezicht kan ook helpen bij het voorkomen van puistjes. Stoom zorgt ervoor dat poriën goed open blijven.

Het behandelen van puistjes

Wanneer u last heeft van puistjes dan kunt u hiervoor diverse producten gebruiken om deze te behandelen. Denk hierbij aan goede gezichtsreinigers en scrubproducten. Deze kunnen bijdragen aan het verminderen van puistjes en het voorkomen van nieuwe puistjes. Daarnaast is het zo dat ook voeding kan helpen bij het verminderen van puistjes. Veel mensen merken dat zij meer puistjes krijgen als zij bijvoorbeeld chocolade hebben gegeten of als zij een patatje met mayonaise op hebben. Natuurlijk is het belangrijk om deze voedingsmiddelen dan niet meer te nemen, al is dit niet altijd mogelijk. Gezond eten en drinken helpt zeker bij het verminderen en voorkomen van puistjes.

Niet alleen in de puberteit

Er wordt wel gedacht dat puistjes alleen in de puberteit voorkomen, maar dit is zeker niet het geval. In de puberteit is het lichaam volop aan het veranderen en er vinden schommelingen in hormonen plaats. Hierdoor ontstaan er vaak puistjes, maar ook volwassenen kunnen hier last van hebben. Vrouwen die in verwachting zijn hebben bijvoorbeeld ook vaker last van puistjes. Acné kan ook bij volwassenen nog duidelijk voorkomen. Bij ernstige klachten is het altijd goed om een specialist te raadplegen.

Puistjes maskeren met make-up

Het is natuurlijk goed mogelijk om puistjes te maskeren met make-up. Een goede foundation kan bijvoorbeeld zorgen voor een optisch egalere huid waarbij aanwezige puistjes minder opvallen. Dit is natuurlijk een goede oplossing, maar het is wel aan te raden om de huid ook genoeg lucht te geven. Wanneer de puistjes 24 uur per dag worden afgeschermd met een foundation, dan duurt het langer voordat deze verdwijnen en kunnen er zelfs nieuwe ontstaan. Het is dan ook goed om de make-up te verwijderen wanneer u bijvoorbeeld de deur niet meer uit hoeft. Het is goed om dan gebruik te maken van een gezichtsreiniger.

De waardering van www.dermarolling.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 5100 reviews.
Ontvang een voorraad melding Zodra het product weer op voorraad is ontvangt u eenmalig een automatische melding.
Email