Onzuivere huid

Het overkomt ons allemaal weleens dat je wakker wordt met een onzuivere huid. Een onzuivere huid kan komen omdat je poriën verstopt zijn geraakt door bijvoorbeeld blackheads of mee-eters óf omdat je huid vettig aanvoelt als gevolg van een teveel aan talg. Door de ophoping van deze talg kun je puistjes krijgen en dode huidcellen wat natuurlijk zorgt voor een onzuivere huid.

Als je je puitjes niet goed verzorgt kan dit uiteindelijk acné veroorzaken. Hormonen zijn over het algemeen de grootste veroorzaker van een onzuivere huid. Hormonen verhogen de talgproductie wat je soms niet alleen kunt oplossen met het verzorgen van de huid.

Onjuiste verzorgingsproducten voor de huid of middelen die niet passen bij jouw huid kunnen je poriën verstoppen of je huid doen uitdrogen met roodheid en trekkerigheid als gevolg. Wanneer je je huid niet goed schoonmaakt na het dragen van make-up bijvoorbeeld kan je huid dichtslibben en kunnen er puistjes ontstaan.

Als je je huid minimaal twee keer per dag goed reinigt met producten die hier geschikt voor zijn blijft je huid fris, schoon en mat. Als je het lastig vindt om je huid te reinigen dan kun je eens overwegen om een afspraak te maken bij een schoonheidsspecialist die je advies kan geven over je huid of die je eventueel kan helpen bij het professioneel verwijderen van puistjes of mee-eters.

Probeer zo min mogelijk zelf aan je gezicht te knijpen om te voorkomen dat je blijvende littekentjes kunt krijgen. Kun je het toch niet laten zorg er dan voor dat je schone  handen hebt en dat je je huid reinigt met alcohol om een onzuivere huid te vermijden.

Zeep droogt je huid onnodig uit wat ervoor zal zorgen dat je lichaam nog meer talg gaat aanmaken; teveel alcohol droogt je huid ook uit. Gebruik crème met vitamine A en retinol en overweeg eens om wat extra vitamine A te slikken als je last hebt van een onzuivere huid.

De waardering van www.dermarolling.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 4541 reviews.
Ontvang een voorraad melding Zodra het product weer op voorraad is ontvangt u eenmalig een automatische melding.
Email