Een litteken in het gezicht maskeren

Het is erg vervelend wanneer u een litteken in het gezicht heeft. Deze kunt u niet gemakkelijk verbergen zoals u dat wel zou kunnen doen met een litteken op de buik of bijvoorbeeld de schouder. Littekens zijn niet iets om u voor te schamen, maar voor veel vrouwen is het toch een aanslag op het zelfvertrouwen wanneer er een litteken in het gezicht te vinden is. Het is dan ook niet vreemd dat veel mensen ervoor kiezen om het litteken te verbergen met make-up.

Diverse soorten littekens in het gezicht

Littekens kunnen door diverse oorzaken ontstaan. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u bij een ongeval schade in het gezicht heeft opgelopen waardoor er littekens zijn ontstaan, maar het kan ook zijn dat een litteken in het gezicht is ontstaan als gevolg van een operatie. Daarnaast hebben veel mensen die erg last hebben gehad van acné ook last van littekens die hierdoor zijn veroorzaakt. Natuurlijk wilt u ervoor zorgen dat het litteken, of de littekens, zo min mogelijk zichtbaar is. Wanneer het litteken jonger dan drie maanden is, dan is het verstandig om niet in de zon te gaan zitten. De zon kan er namelijk voor zorgen dat het litteken juist opvallender wordt. De zon zorgt namelijk voor een verandering in de kleur van het litteken, waardoor deze in kleur nog meer gaat afwijken van de kleur van de gezonde huid. Ook oudere littekens kunnen om deze reden beter niet direct worden blootgesteld aan zonlicht. In het gezicht is dit niet eenvoudig te voorkomen. Daarom is een zonbescherming nodig.

Het litteken minder opvallend maken

U kunt een litteken wel minder opvallend maken, ondanks dat deze natuurlijk wel altijd zal blijven bestaan. Een litteken wordt minder aanwezig door regelmatig te scrubben. Hier zijn speciale producten voor om dit op veilige en verantwoorde wijze te doen. Met het scrubben worden dode huidcellen verwijderd. Vervolgens kunt u een huid beschermende crème aanbrengen op het litteken. Dit zorgt ervoor dat het litteken wat minder opvallend is in het gezicht, vooral omdat het scrubben ervoor zorgt dat de huid van het betreffende litteken soepeler wordt. Hierdoor is het ook makkelijker en mooier te verbergen met make-up.

Gebruik altijd aan moisturizer

Wanneer u een litteken in het gezicht wilt verbergen met make-up, dan is het heel belangrijk om eerst een moisturizer aan te brengen op het litteken. Moisturizer maakt de huid van het litteken nog zachter en soepeler, waardoor de volgende laag make-up makkelijker en mooier kan worden aangebracht om het litteken echt goed te verbergen. Vervolgens is het ook erg belangrijk om te kijken naar de kleur van het litteken voor de concealer.

Verschillende kleuren littekens

Een litteken van verschillende kleuren aannemen en om het goed te kunnen verbergen met make-up is het belangrijk om hier goed naar te kijken voor het kiezen van de concealer. Wanneer het litteken wit is, dan is het goed om te kiezen voor een concealer die zo dicht mogelijk bij uw eigen huidskleur ligt. Is het litteken paars of bruin van kleur? Dan is een gele concealer de beste keuze. Bij roze of rode littekens kiest u het best voor een groene concealer.

De waardering van www.dermarolling.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 5092 reviews.
Ontvang een voorraad melding Zodra het product weer op voorraad is ontvangt u eenmalig een automatische melding.
Email