Wat is een chemische peeling?

De chemische peeling behoort al jaren tot de meest populaire behandelingen op het gebied van huidverjonging. In zekere zin is dit een beetje vreemd. Mensen worden al snel wat schuw wanneer het woord ‘chemisch’ ergens aan verbonden is. Toch, als we met een chemisch middel jonger kunnen worden in het gezicht, dan maakt dit niet veel uit. Uiteraard heeft dit ook te maken met het feit dat een chemische peeling volledig veilig en verantwoord is. Er wordt wel een chemisch middeltje aangebracht op de huid.

Wanneer is een chemische peeling een goede keuze?

U kunt in meerdere situaties kiezen voor een chemische peeling. Er zijn vrouwen die gewoon op regelmatige basis kiezen voor een chemische peeling om de huid goed te onderhouden. Toch, in de meeste gevallen is er wel een directe aanleiding om te kiezen voor een chemische peeling. Zo wordt er vaak gekozen voor een chemische peeling door vrouwen die te maken hebben met huidbeschadigingen door blootstelling van de huid aan de zon. Ook vrouwen die last hebben van fijne rimpels en pigmentvlekjes kiezen vaak voor een chemische peeling.

Wat kan er worden bereikt met een chemische peeling?

Chemische peelings zijn vooral bedoeld om de huid jonger, zachter, strakker en gladder te maken. Met een chemische peeling is het mogelijk om fijne lijntjes te verminderen, om zonneschade te vervagen en om verschillen in kleur meer in balans te brengen. Met een chemische peeling wordt de collageenaanmaak gestimuleerd.

Wat is er zo ‘chemisch’ aan?

We hebben het natuurlijk niet voor niets over een chemische peeling. Er worden chemische middelen gebruikt. Niet iedere chemische peeling bestaat uit dezelfde bestanddelen, maar er zijn in grote lijnen wel veel overeenkomsten te vinden. Onder deze bestanddelen vinden we onder meer alphahydroxyzuren, trichloorazijnzuuranhydride, fenol en betahydroxyzuur. Verreweg de meeste mensen zullen geen idee hebben wat dit voor stoffen zijn, maar deze stoffen zorgen er wel voor dat we spreken van een chemische peeling. Er zitten dus chemische bestanddelen in.

Thuis een chemische peeling uitvoeren

Er worden steeds meer producten op de markt aangeboden om de huid mee te kunnen verjongen en verfrissen. De chemische peeling is er ook al voor thuis, al zijn deze nog niet veel te vinden. Er wordt vaak beloofd dat deze chemische peelings een optimaal resultaat voor u zullen bereiken, maar in veel gevallen klopt dit niet helemaal. Het is in geen geval zo dat een chemische peeling van de professional vergelijkbaar is met de chemische peeling die u thuis uitvoert. Wanneer u een chemische peeling laat uitvoeren door een specialist, dan weet u zeker dat deze peeling goed is afgestemd op uw huid. Er worden geen risico’s genomen. Een chemische peeling die u kant en klaar koopt kan toch niet helemaal juist zijn voor uw huid, zeker niet wanneer u te maken heeft met een bepaalde huidaandoening. Natuurlijk is het niet het geval dat alle chemische peelings voor thuis niet goed zijn. Er zijn zeker wel goede mogelijkheden. Het is enkel belangrijk om u goed in te lezen en om voorzichtig te werk te gaan.

Afhankelijk van uw huidtype

Zoals we al hebben aangegeven wordt de chemische peeling bij een specialist aangepast op uw huidtype. Huidspecialisten die meer behandelingen bieden kunnen direct uw huid analyseren en beoordelen of een chemische peeling voor u de juiste oplossing is. Veel mensen denken dat een chemische peeling een soort anti-aging kuur is. Dit is niet het geval. De chemische peeling is in feite een behandeling waarbij er wordt gezorgd voor een betere structuur en tint van de huid, waardoor u er jonger uitziet. Het is dan ook niet bedoeld als verjongingskuur.

De waardering van www.dermarolling.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 5092 reviews.
Ontvang een voorraad melding Zodra het product weer op voorraad is ontvangt u eenmalig een automatische melding.
Email