Gevoelige huid

Sommige mensen hebben een gevoelige huid en dat kan best lastig zijn. Deze huid is vaak trekkerig en rood en kan bij de kleinste irritatie gaan branden of jeuken. Er zijn gelukkig echter wel dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je last krijgt van je gevoelige huid.

Sommige mensen krijgen last van hun huid door bepaalde verzorgingsproducten of door bijvoorbeeld guur winterweer. Andere kunnen slecht tegen het gebruik van zeep. Zeep kan ervoor zorgen dat je huid uitdroogt waardoor je lichaam een teveel aan talg gaat aanmaken wat ervoor zal zorgen dat je gevoelige huid nog onrustiger wordt en dat je last krijgt van puistjes.

Een andere natuurlijke reden is veroudering. In de loop der jaren wordt de huid dunner en droger en verliest hiermee een deel van de bescherming die het altijd gehad heeft. Het slikken van extra vitamine A kan je hierbij helpen of je kunt verzorgingsproducten gebruiken met retinol of vitamines en mineralen.

Als je een gevoelige huid hebt is het belangrijk dat je zorgvuldig omgaat met zonlicht. Stel je huid niet onnodig bloot aan de zon en gebruik altijd een crème met een UV-filter. Probeer je huid niet te laten verbranden omdat dit zeker voor een gevoelige huid erg slecht is.

Als je gewend bent om make-up te dragen reinig je huid dan goed en gebruik make-up op waterbasis om te voorkomen dat je poriën verstopt raken of dat je huid verstikt. Drink veel water. De consumptie van water zorgt voor een mooie glanzende huid en helpt tegen andere lichaamskwalen. Drink daarom ongeveer tussen de 1,5 á 2 liter water per dag om je huid soepel én elastisch te houden.

Als je erg veel last hebt van je gevoelige huid kan het raadzaam zijn om eens een afspraak te maken bij een dermatoloog die jou veel kan leren over jouw type huid en hoe je deze het beste kunt verzorgen.

Als je je huid eens écht goed wilt reinigen maak dan een afspraak bij een schoonheidsspecialiste die eventueel ook je puistjes en mee-eters op een deskundige en schone manier kan verwijderen. Let er op dat je je huid altijd verzorgt met schone handen om ontstekingen te voorkomen.

De waardering van www.dermarolling.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 5105 reviews.
Ontvang een voorraad melding Zodra het product weer op voorraad is ontvangt u eenmalig een automatische melding.
Email