Blackheads

Je hebt ze vast wel eens gezien of misschien heb je er zelf last van. Kleine zwarte puntjes meestal rond de neus die ook wel blackheads worden genoemd. Deze blackheads komen vanzelf en als je ze niet verwijderd kunnen ze jarenlang blijven zitten.

Het zijn eigenlijk verstopte poriën en deze comedonen kunnen zowel zwarte blackheads of witte whiteheads zijn. Het ziet er niet mooi uit en het geeft de huid een onrustig uiterlijk. De grootste veroorzaker van blackheads zijn hormonen. Rond je neus, op je kin en langs je voorhoofd is je huid vaak vetter en deze huid in combinatie met openstaande poriën zijn de plaatsen waar je het eerst last zult krijgen van blackheads.

Blackhead Maskers:

Bij de blackheads is de afvoergang van de porie open maar verstopt door een opeenhoping van talg die niet naar het huidoppervlak kan afvloeien. De zwarte kleur komt door door de aanwezigheid van melanine. Als je merkt dat je last hebt van blackheads dan is waarschijnlijk vaak je eerste reactie dat je deze weg wilt hebben en uit wilt drukken.

Als je van de blackheads af wilt kunt je het beste een stoombadje nemen of gebruik maken van een blackhead masker en of comedonenlepel. Je zorgt door met je gezicht boven heet water te gaan hangen dat de poriën zich verwijden waardoor je voorzichtig kunt proberen om met schone handen de blackheads te verwijderen.

De beste hulpmiddelen:

Wie krijgt er last van?

Iedereen kan last krijgen van de blackheads maar een goede dagelijkse verzorging van de huid kan wel ervoor zorgen dat de vorming van blackheads wordt beperkt. Het is beter om geen zeep of vette huidverzorgingsproducten te gebruiken want deze kunnen de poriën verstoppen en dat wil je natuurlijk vermijden.

Producten voor je huid op basis van benzoyl peroxide kunnen je helpen als preventie omdat deze stof desinfecterend is. Als je vaak make-up gebruikt probeer dan een product te kiezen dat vrij is van olie. Make-up op waterbasis zal de huid minder vet maken.

De waardering van www.dermarolling.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 4536 reviews.
Ontvang een voorraad melding Zodra het product weer op voorraad is ontvangt u eenmalig een automatische melding.
Email