Hoe vaak moet je een dermaroller gebruiken

Hoe vaak moet je een dermaroller gebruikenÉén van de meest gestelde vragen die wij horen is hoe vaak de dermaroller gebruikt moet worden. We proberen het vrij eenvoudig te maken voor u om te beslissen hoe vaak u het moet gebruiken op basis van de lengte van de naald van de dermaroller die u gebruikt. Lees verder om erachter te komen hoe vaak u een dermaroller moet gebruiken.

Het natuurlijk vernieuwen van de huid kost tijd
Uw huid te vaak needlen zal u niet betere resultaten geven. Waarom niet? Denk er eens over na, het is hetzelfde als wanneer u uw vinger snijdt, het heeft tijd nodig om te genezen. De kleine wondjes gecreëerd door de dermaroller tijdens de huidneedling hebben ook tijd nodig om te genezen en om collageen op te bouwen. Zelfs als ze zo veel kleiner zijn dan een meswond, heeft uw lichaam nog steeds tijd nodig voor het natuurlijke huidgenezingsproces.

Huidvernieuwing en het opbouwen van nieuw collageen duurt ongeveer tot 40 dagen na de needling. Dit is ook de belangrijkste periode die u in gedachten moet houden wanneer u beslist hoe vaak u een dermaroller moet gebruiken.

Bekijk hier een schema per aandoening

Frequentie dermarollingbehandelingen gebaseerd op de lengte van de naald van de dermaroller.
0.3 mm dermarollers voor dagelijks gebruik
U kunt de 0.3 mm naalden dagelijks gebruiken voor een betere opname van huidverzorgingsproducten. Deze kleine naalden zullen niet nieuw collageen helpen bouwen, maar u huid wordt er wel beter van omdat uw huidverzorgingsproducten beter kunnen worden opgenomen.

0.5 – 1 mm dermarollers om de collageen productie te stimuleren
Wilt u de verschijning van fijne lijntjes, rimpels, littekens, striae, acnelittekens e.d. verminderen met huidneedling? Dan gebruikt u waarschijnlijk een dermaroller met naalden van minstens 0.5 mm of langer. Deze behandeling wordt aangeraden om maximaal 1x  per 3 weken te doen met 0.5 en 1x per 4-6 weken met de 1mm. Langere naalden helpen met het produceren van nieuw collageen en het stimuleert huidvernieuwing.

1.5 – 2 mm dermarollers om striae, zwangerschapslijnen, stretch marks, diepe rimpels en grove poriën te verminderen
In verband met het herstellend vermogen van uw huid wordt over het algemeen aangeraden om deze naaldlengtes maximaal 1x per 6 weken te gebruiken. Ook zijn deze naaldlengtes niet geschikt voor uw gezicht.

Uw huid behandelen na needling
Soms kan uw huid rood worden na needling, net zoals na een verbranding door de zon. Het kan ook gevoelig worden of licht gezwollen raken na de behandeling. Dit is heel normaal. Houdt uw behandelde huid goed gehydrateerd door bijvoorbeeld onze serum te gebruiken en vermijd direct zonlicht.

De waardering van www.dermarolling.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 4535 reviews.
Ontvang een voorraad melding Zodra het product weer op voorraad is ontvangt u eenmalig een automatische melding.
Email