Permanente make-up: de voor- en nadelen

Permanente make-up, ook wel PMU genoemd, wordt steeds populairder. Voor veel vrouwen lijkt het de ideale oplossing, maar het is zeker niet altijd de juiste oplossing. Er zijn veel dames die er daadwerkelijk baat bij hebben, maar er zijn toch ook wel wat nadelen die het overdenken waard zijn voordat u een keuze maakt. Wij benoemen de belangrijkste voor- en nadelen voor u.

Wat is permanente make-up precies?

Permanente make-up is make-up die voor zeer lange tijd blijft zitten. We hebben het niet over zomaar lang houdende make-up, maar over make-up die wordt aangebracht voor de duur van enkele jaren. De make-up wordt niet op de huid aangebracht, maar in de huid. Hierdoor kan het er niet worden afgewassen, maar zal het langzaam vager worden naar mate de tijd verstrijkt.

Verschillende soorten permanente make-up

De meest populaire soorten permanente make-up zijn eyeliner, opvulling van de wenkbrauwen en een randje om de lippen. De meeste vrouwen die voor permanente make-up kiezen gaan voor minimaal één van deze opties, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Permanente make-up kan ook zeker niet alleen worden ingezet om ook zonder extra make-up een sprekende uitstraling te hebben. Er wordt ook voor permanente make-up gekozen om bepaalde zaken te camoufleren. Zo is het ook mogelijk om een hazenlip in een betere vorm te brengen, om sproeten en vlekjes weg te werken en om littekens te verbergen. Permanente make-up is ook zeker niet alleen bedoeld voor het gezicht. Het wordt bijvoorbeeld ook gebruik om een tepelhofcomplex te realiseren na een borstreconstructie.

Hoe wordt het aangebracht?

Wanneer u besluit om permanente make-up te laten aanbrengen, dan wordt er eerst uitvoerig met u gesproken over de mogelijkheden. Deze mogelijkheden worden gecombineerd met uw wensen. Zo zijn er vrouwen die houden van erg aanwezige make-up, maar er zijn ook vrouwen die houden van het zogenaamde subtiele werk. Hier moet uiteraard rekening mee worden gehouden. Er wordt goed besproken wat u wel en niet wilt, welke kleuren het meest geschikt zijn om te gebruiken en bijvoorbeeld welk resultaat er voor u kan worden bereikt. In de meeste gevallen krijgt u ook een portfolio te zien met voor en na foto’s van vrouwen die u voor zijn gegaan bij de betreffende professional. Wanneer alles klaar is om van start te gaan, dan wordt er een verdovende zalf aangebracht op de te behandelen delen. Vervolgens wordt de permanente make-up aangebracht met een holle naald. Deze techniek is te vergelijken met de techniek van het tatoeëren.

De voordelen van permanente make-up

Permanente make-up brengt diverse voordelen met zich mee. U hoeft in de morgen geen tijd te reserveren om de make-up aan te brengen. U staat op met een opgemaakt gezicht, waardoor u zich nooit naakt voelt als het om de make-up gaat. Wanneer u een bril draagt en hierdoor moeilijk ziet bij het aanbrengen van oogmake-up, dan hoeft u zich hier ook geen zorgen meer om te maken. Permanente make-up kan ook een ideale keuze zijn voor mensen die allergisch zijn voor gewone make-up, maar die het wel willen dragen. Tot slot is het een makkelijke manier om kleine oneffenheden permanent te maskeren.

De nadelen van permanente make-up

Natuurlijk zijn er ook enkele nadelen te noemen van permanente make-up. Make-up is toch trendgevoelig. Wanneer u met deze trend meegaat in de vorm van permanente make-up, dan zit u er nog steeds aan vast als de trend aan het veranderen is. Hierdoor kunt u ‘uit de mode’ raken met uw uitstraling. De behandeling is vrij kostbaar en zeker niet pijnloos, ondanks dat er gebruik wordt gemaakt van verdovende zalf. Verkleuringen moeten worden bijgewerkt en de permanente make-up vervaagt pas na een gemiddelde duur van vijf jaren. Wanneer u niet tevreden bent met de look die u heeft van de permanente make-up, dan kan het niet verwijderd worden.

De waardering van www.dermarolling.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 11538 reviews.
Ontvang een voorraad melding Zodra het product weer op voorraad is ontvangt u eenmalig een automatische melding.
Email