Wat is micro needling eigenlijk

wat is micro needlingMicro needling is het gebruik van kleine naalden om prikken toe te dienen met medische doeleinden, om littekens te verminderen en om de natuurlijke helingsmechanismen aan te sporen van de huid die kunnen zorgen voor een gladde en gezonde huid.

Het penetreren of het prikken in de huid om het te laten genezen is niet iets wat nieuw is. Doktoren hebben needling technieken gebruikt om gezwellen te behandelen en om de druk weg te halen die op wonden staat. Dit doen ze al eeuwen. In de laatste tientallen jaren zijn er meerdere methodes ontwikkeld om de huid te doorprikken voor medische doeleinden.

Rond 1980 beseften medische onderzoekers dat sommige medicaties beter worden geabsorbeerd door het lichaam wanneer het in de bovenste lagen van de huid wordt toegediend in plaats van diepe injecties of via het slikken van pillen. Het toedienen van medicatie met behulp van micro naalden is minder pijnlijk omdat de naalden erg kort zijn en omdat ze niet de zenuwen raken die dieper onder onze huid zitten. Deze methode van het toedienen van medicaties is erg effectief en het wordt nog steeds gebruikt.

Rond 1990 begon de Canadese chirurg Dr. Andre Camirand met het gebruiken van tattoo guns zonder inkt om littekens te behandelen die na de operatie overbleven. Zijn experimenten met kleine naalden op tattoo guns begon met het creëren van kleine openingen in het littekenweefsel om druk en krapheid te verwijderen in de huid veroorzaakt wordt door littekens. Na elke behandeling merkte hij dat de huid zachter werd en dat er weer pigment terugkwam in de behandelde huid. Maar zijn onderzoek en behandelingsmethode werd niet door velen gebruikt omdat het veel tijd en moeite kost om het te doen met maar één naald.

Rond deze tijd was een Duitse medische huidexpert ook micro needle therapiën aan het onderzoeken om te gebruiken bij huidtransplantaties. Horst Liebl, de uitvinder van de Originele Duitse Dermaroller, ontwierp het eerste micro needling medisch apparaat. Zijn uitvinding revolutioniseerde de techniek van Dr. Camirand waar behandeld werd met maar één naald. Hij ontwierp een micro needling proces die veel kleine naalden gebruikte op een drum-gevormde roller. Officieel uitgebracht in 2000, de Originele Duitse Dermaroller was het eerste medische micro needling apparaat die grote delen van de huid gemakkelijk en snel kon behandelen. Micro needling heeft veel populariteit vergaard de laatste 7 tot 8 jaar omdat het een effectieve manier is om acne littekens, stretch marks en hyperpigmentatie te behandelen.

De waardering van www.dermarolling.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 5092 reviews.
Ontvang een voorraad melding Zodra het product weer op voorraad is ontvangt u eenmalig een automatische melding.
Email