reinigingstips

Negen reinigingstips voor een mooi gezicht

1 Was uw handen eerst grondig voor u uw gezicht wast.

2 Was u met warm – geen heet – water, vooral als u snel rood wordt in het gezicht. Niet alleen kan heet water u verbranden, maar het verergert kwalen als onaantrekkelijke rode wangen.

3 Was uw gezicht en hals in opgaande richting, naar buiten toe. Werk op het gezicht in de richting van rimpeltjes die zich later kunnen ontwikkelen. Maak op voorhoofd, wangen, kin en hals bewegingen omhoog en naar buiten; boven de bovenlip en onder uw ogen kunt u beter eerst horizontaal, en daarna omhoog werken naar de zijkant.

4 Spoel vooral goed af! Het is zeer belangrijk om het reinigingsmiddel echt goed af te spoelen. Om te zien hoe goed uw product zich laat afspoelen, kunt u er een kleine hoeveelheid van in een schoon glas water doen, een paar minuten laten staan, en daarna wegspoelen. Blijft er een laagje in het glas achter, dan kan dit erop wijzen dat u extra zorgvuldig moet zijn. Denk eraan dat een product zich minder goed laat afspoelen in gebieden met mineraalrijk, hard water.

5 Zorg dat u niets van het reinigingsproduct in uw ogen krijgt, vooral als u een scrubmiddel gebruikt. Krijgt u toch iets in uw ogen, spoel het dan grondig weg met schoon water.

6 U hoeft zich niet te wassen met speciaal drinkwater, tenzij er problemen zijn met het water uit de kraan (zoals het geval kan zijn in minder ontwikkelde landen.)

7 Sommige mensen wassen zich het liefst met hun vingertoppen, anderen met een zachte borstel, een spons of washand. Dit is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Als u maar zorgt dat wat u ook gebruikt, schoon is.

8 Overdrijf niet. Het is niet waarschijnlijk dat u uw gezicht meer dan vier keer daags hoeft te wassen, tenzij u vaak sport of zich in een roetachtige omgeving bevindt. Iedereen moet zich ’s ochtends, na het sporten, ’s avonds na het werk (vooral als u make-up draagt) en voor het slapen gaan wassen. Is uw huid vet ondanks herhaalde wasbeurten, dan kunt u beter een ander reinigingsproduct proberen, een astringent of een medicinaal product op voorschrift van een dermatoloog.

9 Breng een zon product, vochtbehouder of andere speciale crème of lotion onmiddellijk aan na het drogen met de handdoek, om het ‘ingebrachte’ vocht in te sluiten.

De waardering van www.dermarolling.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 4536 reviews.
Ontvang een voorraad melding Zodra het product weer op voorraad is ontvangt u eenmalig een automatische melding.
Email